Läsa på olika sätt

Läsa på olika sätt

Biblioteket har böcker för dig som behöver böcker som på något sätt är anpassade. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt DAISY.

DAISY

DAISY är en inläst bok som är avsedd för personer med någon form av läshinder, permanent eller under en viss period. 

Kontakta oss gärna om det är någon titel du saknar i vårt utbud, så ska vi försöka ordna fram den. Biblioteket har spelare att låna ut under begränsad tid om du vill prova på att lyssna på DAISY eller i väntan på egen spelare. Om du har kraftigt nedsatt syn kan syncentralen i Växjö skriva ut en spelare som hjälpmedel. Kontakta Marita Lundgren, Syn- och hörselinstruktör i Älmhults kommun, för mer information. 

Marita Lundgren
Syn- och hörselinstruktör
Älmhults kommun
tfn: 073-305 50 70
e-post: marita.lundgren@almhult.se

Egen nedladdning

Via biblioteket kan du som har ett läshinder, permanent eller under en viss period, få ett eget konto på Myndigheten för tillgängliga medier (MTM). Från deras webbplats www.legimus.se kan du på egen hand ladda ner talböcker till din dator, mobil eller surfplatta.

Lättläst

Om du tycker att språket är svårt i vanliga böcker kan du prova att läsa lättlästa böcker. Lättlästa böcker är skrivna på enklare svenska. På biblioteket hittar du både faktaböcker, skönlitteratur och tidningar som är lättlästa. En del lättlästa böcker finns med cd så att man kan läsa och lyssna samtidigt.

Storstil

Om du tycker att texten i vanliga böcker är för liten så kan vi rekommendera våra storstils-böcker. I dem är bokstäverna lite större men det är samma innehåll som i originalet.

Sök

Språk