Bibliotekets hantering av coronaviruset Covid-19

Älmhults bibliotek är öppet för besök. Biblioteksfilialerna i Häradsbäck och Eneryda som har självservice är också öppna.

Vi är fortfarande mitt i en pandemi och alla behöver agera för att minska smittspridningen. Det gör att vi för närvarande inte kan erbjuda biblioteket som mötesplats och att vi begränsar vår service. Vi uppdaterar kontinuerligt vår biblioteksservice och hoppas du har förståelse för de förändringar som görs.

- Bibliotekets två datorer kan användas 15 respektive 30 minuter.

- Du kan kopiera, skanna och skriva ut.

- Vi ger service och svarar på frågor i informationsdisken som har plexiglasskydd.

- Vi erbjuder fortsatt utlämning av Take away-kassar utanför entrén för dig som inte vill komma in på biblioteket.

- Håll avstånd och ha tålamod, du kan behöva vänta längre än vanligt på din tur.

- Lånetiden för dvd-filmer, tv-spel har förlängts till 14 dagar.

- Prova Pressreader, vår digitala tjänst med 2 200 tidningar och tidskrifter på 60 olika språk.

- För dig som inte kan ta dig hemifrån erbjuder vi hemleverans i mån av tid. För dessa tjänster kontaktar du biblioteket på tfn: 0476-552 20 eller e-post: bibliotek@almhult.se för att få veta mer.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och våra åtgärder kan ändras med kort varsel. Vi ber alla ta ansvar för den uppkomna situationen.

Generella länkar om Covid-19

Förändringar kan komma att ske och vi uppdaterar denna information om det finns ny information.

Senast uppdaterad: 2021-06-21