E-biblioteket

E-biblioteket

Använd våra digitala tjänster Biblio, Viddla, PressReader och Alex författarlexikon.

E-böcker

Det enklaste sättet att låna e-böcker och e-ljudböcker är genom appen Biblio, du hittar den i Appstore eller Google Play.

Kom i gång med Biblio

Biblio - vanliga frågor och svar

Det går fortfarande att läsa och lyssna på e-böcker via en dator eller läsplatta om du föredrar det.

Hur många e-böcker får jag låna?

Biblioteket betalar en summa för varje utlån. Därför har vi valt att begränsa e-boksutlåningen till fyra stycken e-böcker/e-ljudböcker per person och kalendermånad. Om du redan har lånat fyra stycken e-böcker får du alltså vänta till nästa månad innan du kan låna nya. Dessutom har biblioteket en maxgräns för den totala utlåningen per månad. Om maxgränsen är nådd går det inte att låna e-böcker.

Lånetid, omlån och återlämning

Lånetiden på e-böcker och e-ljudböcker är 28 dagar. Därefter går det inte längre att läsa respektive lyssna på boken. Du behöver alltså inte lämna tillbaka den. Du kan inte heller lämna tillbaka den tidigare, lånetiden är alltid exakt 28 dagar.

Viddla - strömmande film

Viddla är en strömmande filmtjänst som gör det möjligt för dig att strömma filmer direkt till din dator, surfplatta eller telefon! För att kunna använda Viddla måste du ha ett lånekort på Älmhults bibliotek och en PIN-kod. Du får låna fyra filmer per månad. Biblioteket har en maxkostnad för hur många filmer som kan lånas ut totalt varje kalendermånad. När taket är nått kan ingen låna mer film den månaden.

Här kan du hitta frågor och svar om Viddla.

Sök

Språk