E-böcker och e-ljudböcker

E-böcker och e-ljudböcker

Genom Älmhults bibliotek kan du låna både e-böcker och e-ljudböcker. Allt du behöver för att låna är ett lånekort och en PIN-kod.

Det enklaste sättet att låna e-böcker och e-ljudböcker är genom appen Biblio, du hittar den i App Store eller Google Play.

Kom i gång med Biblio

Biblio - vanliga frågor och svar

Det går fortfarande att läsa och lyssna på e-böcker via en dator eller läsplatta om du föredrar det.
 

Hur många e-böcker får jag låna?

Biblioteket betalar en summa för varje utlån. Därför har vi valt att begränsa e-boksutlåningen till fyra e-böcker/e-ljudböcker per person och månad. Om du redan har lånat fyra stycken e-böcker får du alltså vänta till nästa månad innan du kan låna nya. Dessutom har biblioteket en maxgräns för den totala utlåningen per månad. Om maxgränsen är nådd går det inte att låna e-böcker/e-ljudböcker.


Lånetid, omlån och återlämning

Lånetiden på e-böcker och e-ljudböcker är 28 dagar. Därefter går det inte längre att läsa respektive lyssna på boken. Du behöver alltså inte lämna tillbaka den. Du kan inte heller lämna tillbaka den tidigare, lånetiden är alltid exakt 28 dagar.

 

Fria e-böcker

Bläddra är en app för mobil och surfplatta med e-böcker på de nationella minoritetsspråken romani chib och samiska. Bläddra är helt kostnadsfri och innehåller litteratur för barn, ungdomar och vuxna. Det krävs inget konto eller inloggning för att ta del av böckerna.

Litteraturbanken är ett projekt som arbetar för att tillgängliggöra svensk skönlitteratur. Här hittar du klassiker av författare som Selma Lagerlöf, August Strindberg och Moa Martinsson.

Världens bibliotek har e-böcker och e-ljudböcker på albanska, arabiska, assyriska/syrianska, bosniska/kroatiska/serbiska, kurdiska, persiska/dari, polska, somaliska, thailändska, tigrinska och turkiska. Skaffa ett konto med din e-postadress. Logga in för att läsa och lyssna. När du vill, så mycket du vill.

 

Sök

Språk