Biblio - e-böcker och e-ljudböcker

Biblio - e-böcker och e-ljudböcker

Med appen Biblio kan du låna både e-böcker och e-ljudböcker. För att använda Biblio behöver du lånekort och PIN-kod.

Det enklaste sättet att låna e-böcker/e-ljudböcker är genom appen Biblio i din mobil eller surfplatta. Ladda ner appen i App Store eller Google Play. 


Du kan även låna e-böcker/e-ljudböcker på din dator eller till din läsplatta (öppnas i ny flik). 
 

Hur många e-böcker får jag låna?

Du kan låna fyra e-böcker/e-ljudböcker per månad med ditt lånekort. Biblioteket har en maxgräns för den totala utlåningen per månad. Om maxgränsen för månaden är nådd går det inte att låna e-böcker/e-ljudböcker.


Lånetid, omlån och återlämning

Lånetiden på e-böcker/e-ljudböcker är alltid exakt 28 dagar. Därefter försvinner e-boken/e-ljudboken automatiskt från ditt konto. Du kan inte heller lämna tillbaka den tidigare. Vill du ha e-boken/e-ljudboken längre än 28 dagar måste du låna den på nytt i Biblio. 

 

Tillgång till fler e-böcker

Appen Bläddra är en app med e-böcker på de nationella minoritetsspråken romani chib och samiska för barn, unga och vuxna. Det krävs inget konto eller inloggning för att ta del av böckerna.

Webbplatsen Litteraturbanken (öppnas i ny flik) ger tillgång till äldre svensk skönlitteratur. Här hittar du bland annat klassiker av författare som Selma Lagerlöf, August Strindberg och Moa Martinsson. Det krävs inget konto eller inloggning för att ta del av böckerna.

Webbplatsen Världens bibliotek (öppnas i ny flik) har e-böcker och e-ljudböcker på olika språk. Du kan skaffa ett konto med din e-postadress. Logga in för att läsa och lyssna. När du vill, så mycket du vill.

 

Sök

Språk