Bibliotekets hantering av Corona viruset

Bibliotekets hantering av Corona viruset

Älmhults bibliotek öppnar huvudbiblioteket för besök måndag 8 februari kl. 10.00. Biblioteksfilialerna i Häradsbäck och Eneryda som har självservice kommer också att öppnas medan resterande filialer håller stängt.

Älmhults bibliotek öppnar för besök

 

Älmhults bibliotek öppnar huvudbiblioteket för besök måndag 8 februari kl. 10.00.

Biblioteksfilialerna i Häradsbäck och Eneryda som har självservice kommer också att öppnas. För att kunna hålla öppet på huvudbiblioteket i Älmhult behövs mer personal än vanligt och övriga filialer i  kommunen håller därför stängt tillsvidare.

Vi har fortfarande en pandemi och alla behöver agera för att minska smittspridningen. Det gör att vi för närvarande inte kan erbjuda biblioteket som mötesplats och att vi begränsar vår service. Vi ber dig att uträtta dina ärenden och att lämna plats för nya besökare. Vi uppdaterar kontinuerligt vår biblioteksservice och hoppas du har förståelse för de förändringar som görs.

- Vi ber dig korta ditt besök till 30 min.

- Det finns inga sittplatser i biblioteket.

- Antalet besökare i hela lokalen är begränsat till 25 personer.

- I tidningsrummet, som har öppet samma tider som biblioteket, och på småbarnsavdelningen får 4 personer vistas samtidigt.

- Bibliotekets två datorer kan användas 15 respektive 30 minuter.

- Du kan kopiera, skanna och skriva ut.

- Vi ger service och svarar på frågor i informationsdisken som har plexiglasskydd.

- Vi erbjuder fortsatt utlämning av Take away-kassar utanför entrén för dig som inte vill komma in på biblioteket.

- Håll avstånd och ha tålamod, du kan behöva vänta längre än vanligt på din tur.

- Lånetiden för dvd-filmer, tv-spel har förlängts.

- Prova Pressreader, vår digitala tjänst med 2 200 tidningar och tidskrifter på 60 olika språk. Logga in från bibliotekets hemsida med ditt lånekort https://bibliotek.almhult.se/databaser1

- För dig som inte kan ta dig hemifrån erbjuder vi hemleverans i mån av tid. För dessa tjänster kontaktar du biblioteket på tfn: 0476-552 20 eller e-post: bibliotek@almhult.se för att få veta mer.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och våra åtgärder kan ändras med kort varsel. Vi ber alla ta ansvar för den uppkomna situationen.

Generella länkar om covid-19

Förändringar kan komma att ske och vi uppdaterar denna information om det finns ny information.

Senast uppdaterad: 2021-02-08

Sök

Språk