Vi erbjuder

På våra bibliotek kan du göra en massa olika saker. Här listar vi vad du kan göra och vi berättar hur det fungerar.

E-biblioteket

Du kan låna både e-böcker, e-ljudböcker och strömmande film. Allt du behöver för att låna är ett lånekort och en PIN-kod. Vi har även Alex författarlexikon som är ett lexikon med författare från hela världen.

Datorer, skrivare och wi-fi

Vi erbjuder både stationära och bärbara datorer samt trådlöst nätverk på biblioteket. Det finns även möjlighet att skriva ut, kopiera, skanna och laminera.

Ansök om fjärrlån

Om vi inte har boken som du vill låna kan du fjärrlåna. Fjärrlån betyder att vi lånar boken till dig från ett annat bibliotek.

Lämna inköpsförslag

Om du saknar en bok, film eller ett TV-spel i bibliotekets samlingar får du gärna lämna ett inköpsförslag.
Lämna inköpsförslag

Böcker på olika språk

Biblioteket har böcker och tidskrifter på flera olika språk.

Anpassade böcker

På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att läsa tryckta böcker. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt talböcker.

Digidelcenter

I vårt Digidelcenter får du hjälp med digitala frågor, kan prova teknik och delta i aktiviteter för att öka din digitala kompetens.

Digital vägledning

Kom igång med digitala tjänster och verktyg. Kanske vill du börja låna e-böcker eller ringa videosamtal? Då kan du boka en timmes handledning tillsammans med en bibliotekarie. I lugn takt utifrån din förmåga hjälps vi åt.

Boka en bibliotekarie

Få hjälp med hur du söker efter information, väljer lämpliga sökord och förhåller dig källkritiskt till sökresultaten. Kontakta oss och boka en tid för att i lugn och ro få hjälp av en bibliotekarie.

Släktforskning

På biblioteket har vi en släktforskningsdator som du kan använda för att söka efter dina rötter.

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig. Tjänsten är till för dig som på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket.
More about Boken kommer

Lånekort och låneregler

För att låna på biblioteket behöver du ett lånekort. Lånekort är gratis och fås genom uppvisande av giltig fotolegitimation. Med lånekort kan du låna hem så gott som allt som du hittar på ditt bibliotek.
More about Lånekort och låneregler

Search the catalogue

Language