Vi erbjuder

På våra bibliotek kan du göra en massa olika saker. Här listar vi vad du kan göra och vi berättar hur det fungerar.

E-biblioteket

Använd våra digitala tjänster Biblio, Viddla, PressReader och Alex författarlexikon.
E-biblioteket

Datorer, skrivare och wi-fi

Du kan låna dator inne på biblioteket. Det finns möjlighet att skriva ut, kopiera, skanna och laminera på biblioteket och använda wi-fi.
Mer om Datorer, skrivare och wi-fi

Ansök om fjärrlån

Om vi inte har boken som du vill låna kan du fjärrlåna. Fjärrlån betyder att vi lånar boken till dig från ett annat bibliotek.
Ansök om fjärrlån

Lämna inköpsförslag

Om du saknar en bok, film eller ett TV-spel får du gärna lämna ett inköpsförslag.
Lämna inköpsförslag

Läsa på olika språk

Biblioteket har böcker och tidningar på flera olika språk. Det finns även möjlighet att läsa e-böcker och lyssna till e-ljudböcker på olika språk.
Mer om Läsa på olika språk

Läsa på olika sätt

Biblioteket har böcker för dig som behöver böcker som på något sätt är anpassade. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt DAISY.
Mer om Läsa på olika sätt

Digidelcenter

I vårt Digidelcenter får du hjälp med digitala frågor, kan prova teknik och delta i aktiviteter för att öka din digitala kompetens.
Mer om Digidelcenter

Digital vägledning

Kom igång med digitala tjänster och verktyg. Kanske vill du börja låna e-böcker eller ringa videosamtal? Då kan du boka en timmes handledning tillsammans med en bibliotekarie. I lugn takt utifrån din förmåga hjälps vi åt.
Mer om Digital vägledning

Boka en bibliotekarie

Få hjälp med hur du söker efter information, väljer lämpliga sökord och förhåller dig källkritiskt till sökresultaten. Kontakta oss och boka en tid för att i lugn och ro få hjälp av en bibliotekarie.

Släktforskning

På biblioteket har vi en släktforskningsdator som du kan använda för att söka efter dina rötter.
Mer om Släktforskning

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig! Tjänsten är till för dig som på grund av rörelsehinder, funktionsvariation eller långvarig sjukdom inte kan ta dig till biblioteket.
Mer om Boken kommer

Lånekort och låneregler

För att låna på biblioteket behöver du ett lånekort. Det är kostnadsfritt att få ett lånekort. Ta med legitimation om du vill skaffa ett lånekort. Med ditt lånekort kan du kostnadsfritt låna hem så gott som allt som du hittar på biblioteket.
Mer om Lånekort och låneregler

Sök

Språk