Vi erbjuder

På våra bibliotek kan du göra en massa olika saker. Här listar vi vad du kan göra och vi berättar hur det fungerar.

E-biblioteket

Älmhults bibliotek erbjuder både e-böcker, e-ljudböcker och strömmande film. Allt du behöver för att låna är ett lånekort och en PIN-kod. Vi har även Alex författarlexikon som är ett lexikon med författare från hela världen.
E-biblioteket

Datorer, skrivare och wi-fi

Vi erbjuder både stationära och bärbara datorer samt trådlöst nätverk på biblioteket. Det finns även möjlighet att skriva ut, kopiera och skanna.
Mer om Datorer, skrivare och wi-fi

Ansök om fjärrlån

Om vi inte har boken som du vill låna kan vi göra ett fjärrlån. Fjärrlån betyder att vi lånar boken till dig från ett annat bibliotek.
Ansök om fjärrlån

Lämna inköpsförslag

Om du saknar en bok, film eller ett TV-spel i bibliotekets samlingar får du gärna lämna ett inköpsförslag.
Lämna inköpsförslag

Böcker på olika språk

Biblioteket har böcker och tidskrifter på flera olika språk.
Mer om Böcker på olika språk

Läsa på olika sätt

Biblioteket har böcker för dig som behöver böcker som på något sätt är anpassade. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt DAISY.
Mer om Läsa på olika sätt

Digidelcenter

I vårt Digidelcenter får du hjälp med digitala frågor, kan prova teknik och delta i aktiviteter för att öka din digitala kompetens.
Mer om Digidelcenter

Digital vägledning

Vi hjälper dig som är ny på digitala tjänster och verktyg att komma igång. Kanske vill du börja låna e-böcker eller ringa videosamtal? Då kan du boka en timmes handledning tillsammans med en bibliotekarie. I lugn takt utifrån din förmåga hjälps vi åt.
Mer om Digital vägledning

Boka en bibliotekarie

Du är alltid välkommen med dina frågor till biblioteket men ibland kan det vara bra att ha en bokad tid för att i lugn och ro få den hjälp du behöver. Vi kan hjälpa dig med att söka efter information, välja lämpliga sökord och förhålla dig källkritiskt till dina sökresultat. Kontakta oss för att boka in en tid som passar dig.

Släktforskning

På biblioteket har vi en släktforskningsdator som du kan använda för att söka efter dina rötter.
Mer om Släktforskning

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig! Tjänsten är till för dig som på grund av rörelsehinder, funktionsvariation eller långvarig sjukdom inte kan ta dig till biblioteket.
Mer om Boken kommer

Lånekort och låneregler

För att låna på biblioteket behöver du ett lånekort. Lånekort är gratis och fås genom uppvisande av giltig fotolegitimation. Med lånekort kan du låna hem så gott som allt som du hittar på ditt bibliotek.
Mer om Lånekort och låneregler

Sök

Språk