Vi erbjuder

På våra bibliotek kan du göra en massa olika saker. Här listar vi vad du kan göra och vi berättar hur det fungerar.

E-biblioteket

Älmhults bibliotek erbjuder både e-böcker, e-ljudböcker och strömmande film. Allt du behöver för att låna är ett lånekort och en PIN-kod. Vi har även databasen Nationalencyklopedin (NE) som innehåller 264 000 vetenskapligt bearbetade artiklar.
E-biblioteket

Datorer, skrivare och wi-fi

Vi erbjuder både stationära och bärbara datorer samt trådlöst nätverk på biblioteket. Det finns även möjlighet att skriva ut, kopiera och skanna.
Mer om Datorer, skrivare och wi-fi

Ansök om fjärrlån

Fjärrlån är de medier som beställs från ett bibliotek utanför Älmhults kommun. Vi fjärrlånar gärna, men fjärrlån medför stora personal- och fraktkostnader för biblioteken, så vi ber dig att överväga ditt behov noga.
Ansök om fjärrlån

Lämna inköpsförslag

Saknar du någon bok, film eller TV-spel? Om du saknar något i bibliotekets samlingar får du gärna lämna ett inköpsförslag.
Lämna inköpsförslag

Böcker på olika språk

Biblioteket har böcker, tidningar och tidskrifter på flera olika språk. När du söker efter böcker så kan du välja att bara visa böcker som är på ett specifikt språk.
Mer om Böcker på olika språk

Läsa på olika sätt

Biblioteket har böcker för dig som behöver böcker som på något sätt är anpassade. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt DAISY.
Mer om Läsa på olika sätt

Digidelcenter

Ursäkta röran, vi bygger ett Digidelcenter! Under april och maj bygger vi om på biblioteket.
Mer om Digidelcenter

Digital hjälp

Vi hjälper dig som är ny på digitala tjänster och verktyg att komma igång. Kanske vill du börja låna e-böcker eller ringa videosamtal? Då kan du boka en timmes handledning tillsammans med en bibliotekarie. I lugn takt utifrån din förmåga hjälps vi åt.
Mer om Digital hjälp

Boka en bibliotekarie

Du är alltid välkommen med dina frågor till biblioteket men ibland kan det vara bra att ha en bokad tid för att i lugn och ro få den hjälp du behöver. Vi kan hjälpa dig med att söka efter information, välja lämpliga sökord och förhålla dig källkritiskt till dina sökresultat. Kontakta oss för att boka in en tid som passar dig.

Släktforskning

På en av våra datorer har vi samlat en del databaser som kan vara användbara för att komma vidare i ditt sökande efter dina rötter.
Mer om Släktforskning

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig! Tjänsten är till för dig som på grund av rörelsehinder, funktionsvariation eller långvarig sjukdom inte kan ta dig till biblioteket.
Mer om Boken kommer

Lånekort och låneregler

För att låna på biblioteket behöver du ett lånekort. Lånekort är gratis och fås genom uppvisande av giltig fotolegitimation. Med lånekort kan du låna hem så gott som allt som du hittar på ditt bibliotek.
Mer om Lånekort och låneregler

Sök

Språk