Datorer och WiFi

Behöver du låna en dator?

Älmhults bibliotek har både stationära och bärbara datorer samt surfplattor som du är välkommen att använda. Du kan boka tid på biblioteket eller själv boka en dator hemifrån. Datorerna kan bokas 30-60 minuter men du kan förlänga din tid, i mån av plats. Internet och ordbehandlingsprogram finns installerat på samtliga datorer och du har möjlighet att skriva ut från våra stationära datorer för 3 respektive 5 kr per sida.

Du behöver ett lånekort och en PIN-kod för att använda dig av våra datorer. Detta kan du få i informationsdisken. För att få låna våra bärbara datorer och surfplattor måste du vara 18 år och skriva på ett bindande avtal.

WiFi - trådlöst nätverk

Har du med dig egen dator, surfplatta eller mobil kan du använda wifi på biblioteket. Du behöver logga in för att få tillgång till nätverket.  Inloggningen gäller en dag, om du kommer tillbaka en annan dag behöver du en ny inloggning. Så här gör du för att ansluta till det trådlösa nätverket:

1. Välj Wi-Fi-nätverket Almhult_Guest.
2. En inloggningsruta kommer upp där du måste acceptera användarvillkoren. Om inloggningsrutan inte visas så öppna din webbläsare så kommer den fram.

Språk