Låna och läs e-böcker på androidenheter

Kom igång

  1. Hämta appen "Aldiko" i Play Butik.
  2. Starta appen och klicka på menyknappen (övre vänstra hörnet), välj "Om" och lägg in ditt Adobe-id under "Adobe DRM". Har du inget Adobe-id, klicka på "Registrera dig" och fyll i nödvändig information i fälten. Klicka sedan på "Registrera dig".
  3. Detta gör du bara första gången, sen finns det där.

Låna en bok

  1. Starta enhetens webbläsare (internet) och gå in på bibliotekets webbplats.
  2. Klicka på "Logga in" uppe till höger. Ange ditt lånekortsnummer och PIN-kod, klicka sedan på "OK".
  3. Sök upp en e-bok genom att skriva titel och/eller förfarttare i sökrutan ovan "Sök e-böcker" eller välj bland listade e-böcker.
  4. Klicka på titeln och sedan på knappen "Ladda ner (EPUB)".
  5. Starta appen "Aldiko" och gå in på fliken "Filer" via menyknappen (övre vänstra hörnet) och därifrån till "Download". Tryck på nedladdningsfilen (URLlink.acsm) och välj "Import".
Mina sidor

Språk

Hur många e-medier får jag låna?

Biblioteket betalar en summa för varje utlån av e-böcker/e-ljudböcker. Därför har biblioteket valt att begränsa e-boksutlåningen till två e-böcker/e-ljudböcker i veckan. Om du redan har lånat två böcker får du alltså vänta i sju dagar innan du kan låna nya. Dessutom har vi satt en maxgräns för den totala utlåningen av e-böcker per kvartal. Så om maxgränsen är nådd går det inte att låna e-böcker/e-ljudböcker.

Lånetid, omlån och återlämning

Lånetiden på e-böcker och e-ljudböcker är 28 dagar.

Därefter går det inte längre att läsa respektive lyssna på boken. Du behöver alltså inte lämna tillbaka den. Du kan inte heller lämna tillbaka den tidigare, utan lånetiden är alltid exakt 28 dagar.

Däremot kan du ladda ner den igen och få 28 nya dagars lånetid om du inte hunnit läsa/lyssna färdigt.