Låna och läs e-böcker på iPhone och iPad

Kom igång

1. Hämta appen "Bluefire Reader" i App Store.
  2. Starta appen och logga in med ditt Adobe-id. Har du inget Adobe-id, klicka på "Create a free Adobe ID" och fyll i nödvändig information i fälten. Klicka sedan på "Create". När ordet "Success" syns, klicka på "Back" för att gå tillbaka till inloggningssidan. Fyll i användarnamn och lösenord och klicka på "Authorize".
  3. Detta gör du bara första gången, sedan finns det där.

Låna en bok

1. Starta enhetens webbläsare (internet) och gå in på bibliotekets webbplats.
  2. Klicka på "Logga in" uppe till höger. Ange ditt lånekortsnummer och PIN-kod, klicka sedan på "OK".
  3. Sök upp en e-bok genom att skriva föfrfattare och/eller titel i sökrutan ovan "Sök e-böcker" eller välj bland listade e-böcker.
  4. Klicka på titeln och sedan på knappen "Ladda ner (EPUB)".
  5. När lånet är genomfört klicka på "Öppna i Bluefire Reader".
Mina sidor

Hur många e-medier får jag låna?

Biblioteket betalar en summa för varje utlån av e-böcker/e-ljudböcker. Därför har biblioteket valt att begränsa e-boksutlåningen till två e-böcker/e-ljudböcker i veckan. Om du redan har lånat två böcker får du alltså vänta i sju dagar innan du kan låna nya. Dessutom har vi satt en maxgräns för den totala utlåningen av e-böcker per kvartal. Så om maxgränsen är nådd går det inte att låna e-böcker/e-ljudböcker.

Lånetid, omlån och återlämning

Lånetiden på e-böcker och e-ljudböcker är 28 dagar.

Därefter går det inte längre att läsa respektive lyssna på boken. Du behöver alltså inte lämna tillbaka den. Du kan inte heller lämna tillbaka den tidigare, utan lånetiden är alltid exakt 28 dagar.

Däremot kan du ladda ner den igen och få 28 nya dagars lånetid om du inte hunnit läsa/lyssna färdigt.