Låna och lyssna på e-ljudböcker på Android

E-ljudböcker på Android

Biblioteket har en app, Biblio, där du kan lyssna på e-ljudböcker. På Google Play finns detaljerad information om vilka enheter som Biblio är kompatibel med. För Android krävs version 5 eller senare. Du som har en äldre apparat kan lyssna på strömmande ljudböcker i webbspelaren men inte ladda ned e-ljudböcker. Det innebär att du måste vara uppkopplad till internet medan du lyssnar.

I appen finns ljudböcker på språken svenska, finska, engelska och arabiska.

Appen Biblio

1. Hämta appen "Biblio" i Google Play.

2. Starta appen och logga in med ditt lånekortsnummer/personnummer och PIN-kod.

3. Klicka på "Sök" för att söka upp en bok du vill låna eller klicka på "Kategorier" för att bläddra mellan olika böcker.

4. Klicka på boken och klicka sedan på låna.

5. Du hittar nu boken under "Mina lån" i menyn. Om du vill kunna lyssna på boken när du inte har internetuppkoppling klickar du på "Gör tillgänglig offline" och väntar till mätaren når 100%.

 

Elib ljudboksspelare

1. För att lyssna på  en strömmande e-ljudböcker i en äldre Android-enhet behöver du ladda ner appen "Elib Ljudboksspelare" i Google play.

2. Gå in på bibliotek.almhult.se och logga in med lånekortsnummer/personnummer och PIN-kod.

3. Sök efter den boken du vill ha eller bläddra bland olika böcker under fliken "E-ljudböcker".

4. Klicka på den boken du vill ha och välj "Låna: Lyssna i Android"

5. Välj "Android-app" så öppnar sig automatiskt "Elib ljudbokspelare"

 

Mina sidor

Språk

Hur många e-medier får jag låna?

Biblioteket betalar en summa för varje utlån av e-böcker/e-ljudböcker. Därför har biblioteket valt att begränsa e-boksutlåningen till två e-böcker/e-ljudböcker i veckan. Om du redan har lånat två böcker får du alltså vänta i sju dagar innan du kan låna nya. Dessutom har vi satt en maxgräns för den totala utlåningen av e-böcker per kvartal. Så om maxgränsen är nådd går det inte att låna e-böcker/e-ljudböcker.

Lånetid, omlån och återlämning

Lånetiden på e-böcker och e-ljudböcker är 28 dagar.

Därefter går det inte längre att läsa respektive lyssna på boken. Du behöver alltså inte lämna tillbaka den. Du kan inte heller lämna tillbaka den tidigare, utan lånetiden är alltid exakt 28 dagar.

Däremot kan du ladda ner den igen och få 28 nya dagars lånetid om du inte hunnit läsa/lyssna färdigt.