Låna och lyssna på e-ljudböcker på dator

Kom igång

De e-ljudböcker som du kan låna är strömmande, vilket innebär att du måste vara uppkopplad på internet.
Det går inte att ladda ner e-ljudböcker.

För att låna strömmande e-ljudböcker behöver du:

1. lånekort och pinkod

Låna en e-ljudbok

1. Starta datorns webbläsare och gå in på bibliotekets webbsida.
  2. Klicka på "Logga in" uppe till höger. Ange ditt lånekortsnummer och PIN-kod, klicka sedan på "OK".
  3. Sök upp en e-ljudbok genom att skriva författare och/eller titel i sökrutan ovan "Sök e-ljudböcker" eller välj bland listade e-böcker.
  4. Klicka på titeln och sedan på knappen "Lyssna i dator".

Fortsätt lyssna på lånad e-ljudbok

1. Starta datorns webbläsare och gå in på bibliotekets webbsida.
  3. Gå till "Mina sidor" och välj "Mina lån"
  4. Klicka på titeln och uppspelningen startar.
Mina sidor

Hur många e-medier får jag låna?

Biblioteket betalar en summa för varje utlån av e-böcker/e-ljudböcker. Därför har biblioteket valt att begränsa e-boksutlåningen till två e-böcker/e-ljudböcker i veckan. Om du redan har lånat två böcker får du alltså vänta i sju dagar innan du kan låna nya. Dessutom har vi satt en maxgräns för den totala utlåningen av e-böcker per kvartal. Så om maxgränsen är nådd går det inte att låna e-böcker/e-ljudböcker.

Lånetid, omlån och återlämning

Lånetiden på e-böcker och e-ljudböcker är 28 dagar.

Därefter går det inte längre att läsa respektive lyssna på boken. Du behöver alltså inte lämna tillbaka den. Du kan inte heller lämna tillbaka den tidigare, utan lånetiden är alltid exakt 28 dagar.

Däremot kan du ladda ner den igen och få 28 nya dagars lånetid om du inte hunnit läsa/lyssna färdigt.